Ένας νέος κύκλος εργαστηρίων με τίτλο «Μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου με μια ταινία μικρού μήκους» ξεκινάει στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
Η θεματική στην οποία είναι ενταγμένες οι ταινίες και οι δραστηριότητες του εργαστηρίου είναι: «Αυτογνωσία/Προσωπική Ανάπτυξη» και θα μεταχειριστούμε την ταινία μικρού μήκους ως «κείμενο» με απεριόριστες δυνατότητες.
Το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που θέλουν να αξιοποιήσουν μια ταινία μικρού μήκους με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο.
Το εργαστήριο είναι επίσης σχεδιασμένο για όσους θέλουν να δουν καλύτερα μέσα τους, να δουλέψουν με όσα τους ανησυχούν ή τους φοβίζουν αλλά κυρίως να θυμηθούν όσα τους δίνουν δύναμη και χαρά!
Θα υλοποιηθεί σε πέντε συναντήσεις και οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες που θα αναδείξουν ιδέες, σκέψεις και συναισθήματα σχετικά με τις ταινίες που θα προβληθούν.
Το εργαστήριο βασίζεται κυρίως σε τεχνικές που αξιοποιούν την δραματοποίηση, τα παιχνίδια ρόλων και τον ελεύθερο συνειρμό με βασικό σκοπό την ανάπτυξη της ικανότητας για αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων αλλά και σκέψεων που κρατάμε καλά κλεισμένες μέσα μας.

Το εργαστήριο συντονίζει ο εκπαιδευτικός / επιμορφωτής ενηλίκων Αθανάσιος Τσάπελης*
Πρώτη συνάντηση γνωριμίας, με ελεύθερη είσοδο:
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, 4:00-7:00 το απόγευμα στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος-για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές:
• Γραφείο Συμβουλευτικής τηλ.: 2241001400 (εσωτ. 5)
• Ιστοσελίδα www.RPschool.gr
* Λίγα λόγια για τον συντονιστή του εργαστηρίου:
Ο Αθανάσιος Τσάπελης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και, από το 2007, ζει και εργάζεται στην Κω σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Συμμετέχει σε παρουσιάσεις, ομιλίες και εργαστήρια που προάγουν την ιδέα της αξιοποίησης των ταινιών μικρού μήκους σε σχολικά πλαίσια και για την προαγωγή της προσωπικής ανάπτυξης των ενηλίκων.
Ενδιαφέρεται για την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο απεικονίζεται ο άνδρας και η γυναίκα στη διαφήμιση και πως αυτό επηρεάζει την αυτοεκτίμησή μας. Είναι συντονιστής «εργαστηρίων διαφήμισης» για όσους θέλουν να δουν πίσω από τα μηνύματα των διαφημίσεων.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Κω από το 2008 και η φράση που αποτελεί προσωπική έμπνευση γι’ αυτόν είναι:
«Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα εμφανιστεί».